Hamur Yoğururken

Hamur işlerinin yapımında tüm malzemelerin soğuk olması daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Malzemelerin ısısına ek olarak ellerinizin de ısısı önemlidir. Örneğin ellerinizi soğuk suyun altında bir süre tutup kurulayarak hamuru yoğurmak işinizi kolaylaştırabilir. Hamuru yoğururken veya keserken hamurun çok yumuşadığını farkederseniz kısa süreliğine buzdolabında bekletip tekrar sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Hamurunuzun fazla yumuşak olması kabarmasını engeller. Oda sıcaklığında veya daha sıcak ortamlar hamur işlerinin sönmesine ve daha yağlı görünmesine sebep olur.

Hamurunuza özel bir şekil vermek istiyorsanız da yine hamurunuzu mümkün olduğunca soğuk tutun, böylece özel kesimler yapabilmeniz kolaylaşır ve daha iyi şekiller elde edersiniz.

Bu notlar ilginizi çekebilir