Ustanın Not Defteri

Tart & Tartolet

Tart yaparken hamur kalıptan çekiyorsa yumurtanın yarısını bütün yarısının da yumurta sarısı ilave edilmesi gerekir. Yumurta beyazı çok olan hamurlar çok daha kolay çekme yapar. […]

Kekler

Keklerinizin dışının kalın ve sert olmaması için çırpılırken kabarabilen ve havayı tutma özelliği olan margarin seçmeye özen gösteriniz. Kek hamuruna kullandığınız un, tip 1 diye […]

Profiterol ve Ekler Yapımı

Profiterol ve eklerinizin (Pataşularınızın) daha lezzetli olması için dikkat edilmesi gerekenler; Ülkemizde yaygın olarak profiterol ve ekler tarzında ürünlerin hamurunda su kullanılırken bu ürünlerin formülasyonunda […]

Tuz Kullanımı

Şaşırtıcı da olsa bazı tariflerde şekerin yanında tuzun da olduğunu görürüz. Tatlılarda az da olsa tuz kullanmak ürünlerinizin lezzetine lezzet katacaktır. Örneğin pastanızdaki çikolatanın tadını […]

Kurabiye Yapımı

Ağızda dağılan tam kıvamında kurabiyelerinizi herkes konuşsun… Kurabiye yapımında kullanılan margarin oranı oldukça önemlidir. Az kullanılan margarin kurabiyelerin sertleşmesine sebep olabilir. Aksi durumda fazla kullanılan […]

Pandispanya Yapımı

Pandispanya yapımında karşılaşılan zorluklardan biri bol miktarda kullanılan yumurta sebebiyle oluşan kokudur. Bu kokunun pasta tadını olumsuz etkileyebildiği görülmektedir. Pandispanya ve aynı şekilde Revani yapımında […]

Yumurtanın Rolü

Hamur işlerinin üzerine yumurta sürülmesi üzeri parlak iştah açıcı ürünler elde etmeniz için olmazsa olmazlardandır. Çok daha parlak ürünler elde etmek için ise kimi zaman […]

Hamur Yoğururken

Hamur işlerinin yapımında tüm malzemelerin soğuk olması daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Malzemelerin ısısına ek olarak ellerinizin de ısısı önemlidir. Örneğin ellerinizi soğuk suyun altında […]

Mayalı Hamur Yapmanın Püf Noktaları

Müşterilerine puf puf kabarmış yumuşacık bir poğaça sunmayı kim istemez ? Her tarifte olduğu gibi, mayalı hamur için de malzemelerinin kaliteli olması gerekir. Hamuru oluşturan […]