1916 yılından beri Türkiye’nin yağı Turyağ
1916 yılında İzmir’de kurulan küçük bir yağhanenin devamı olan Turyağ, 1920’li yıllarda bitkisel margarine yaptığı yatırımlar sonucu 1932 yılında ilk bitkisel margarinini piyasaya sürdü. 1930’lu yılların sonlarında yılda yaklaşık 500 ton zeytinyağı ve 2.500 ton küspe ihracatı yapan Turyağ, 1996 yılında merkezini İstanbul’a taşıdı. 2008 yılında ise üretim tesisini Turan, İzmir’den Balıkesir’deki modern tesislere taşıdı.
Turyağ, kalitesinden ve lezzetinden ödün vermeyerek, yenilikçi kimliğiyle gıda endüstrisinin ve pastacılık ustalarının vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir. Ev Dışı Tüketim pazarına hitap eden birçok ürünü sunan Turyağ, profesyonel mutfaklar için geniş bir kullanım alanı sağlamaktadır. Türkiye’nin önde gelen yağ üreticilerinden biri olan Turyağ’ın endüstriyel ve sıvı yağ markaları, entegre tesisleri ve başarılı organizasyonu ile birlikte 2014 yılında global gıda şirketi Cargill bünyesine katıldı.
Dünyada Cargill
Cargill; gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. Çiftçiler, müşteriler, yerel yönetimler ve toplumlar ile birlikte, bilgimizi ve 155 yıllık deneyimimizi paylaşıyor, herkesin daha başarılı olmasına katkıda bulunuyoruz. 70 ülkede, yaşadığımız ve çalıştığımız her yerde, kendisini; dünyanın sorumlu bir şekilde beslenmesine, çevresel etkiyi en aza indirmeye ve topluluklara değer katmaya adamış 155.000’in üzerinde çalışanımız ile gurur duyuyoruz.
Türkiye’de Cargill
Cargill, 1960 yılında yerli ortaklık sözleşmesi ile Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. Cargill olarak ticarete ise 1986 yılında başlandı. Şirketin Türkiye’de İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmit, Adana, İzmir ve Ankara olmak üzere yedi farklı ilde 600’den fazla çalışanı bulunuyor. Cargill’in Türkiye’deki merkez ofisi 1992 yılında açılmış olup İstanbul’da bulunmaktadır. Cargill’in faaliyet gösterdiği başlıca sektörler ise gıda, endüstriyel & bio-endüstriyel ürünlerdir.