1916 yılında İzmir’de kurulan küçük bir yağhanenin devamı olan Turyağ, 1920’li yıllarda bitkisel margarine yaptığı yatırımlar sonucu 1932 yılında ilk bitkisel margarinini piyasaya sürdü. 1930’lu yılların sonlarında yılda yaklaşık 500 ton zeytinyağı ve 2 bin 500 ton küspe ihracatı yapan Turyağ, 1996 yılında merkezini İstanbul’a taşıdı. 2008 yılında ise üretim tesisini Turan, İzmir’den Balıkesir’deki modern tesislere taşıdı.
Turyağ, kalitesinden ve lezzetinden ödün vermeyerek, yenilikçi kimliğiyle gıda endüstrisinin ve pastacılık ustalarının vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir. Ev dışı tüketim pazarına hitap eden bir çok ürünü sunan Turyağ, profesyonel mutfaklar için geniş bir kullanım alanı sağlamaktadır. Türkiye’nin önde gelen yağ üreticilerinden biri olan Turyağ’ın endüstriyel ve sıvı yağ markaları, entegre tesisleri ve başarılı organizasyonu ile birlikte 2014 yılında global gıda şirketi Cargill bünyesine katıldı.
Devamı